Bekkenbunnsmuskulatur

Bekkenbunnen er musklene i underlivet og danner gulvet i bekkenet.
Bekkenbunnen sørger blant annet for at vi kan holde på urin, luft og avføring, og gir en støttende effekt for indre organer som blære, livmor og tarm. I tillegg har musklene en viktig rolle når det kommer til seksualfunksjon.

Se ledige timer

Svak eller stram bekkenbunnsmuskulatur

Mange kvinner, særlig etter graviditet, fødsel og i overgangsalderen, opplever ufrivillig lekkasje av urin, fremfall/underlivsprolaps, som er direkte knyttet til en svak bekkenbunnsmuskulatur.

I tillegg er det en rekke plager knyttet til for stram bekkenmuskulatur - bl.a. Vaginisme og Endometriose. Disse plagene fører gjerne til smerter og ubehag i underlivet og kjeden.

Fysioterapeuter hos Dr.Dropin Fysikalske kan undersøke og bistå med å få bedre kontakt, sirkulasjon og kontroll på bekkenbunnsmuskulaturen, i tillegg til å styrke muskulaturen, som vil bedre plagene mange kvinner opplever.

Monometri | måling av bekkenbunnsmuskulaturen

Hos Dr.Dropin kan du måle styrken til din bekkenbunnsmuskulatur. Våre fysioterapeuter bruker et manometer, en ballongkateter på størrelse med en tampong. Kateteret er koblet til en programvare som viser dine individuelle verdier i form av grafer og kurver.
Kateteret føres et par cm inn i skjeden, på nivå med bekkenbunnsmuskulaturen, og vil registrere trykkendringer. Du blir instruert i å forsøke å spenne mest mulig av i muskulaturen, gjøre maksimale knip, samt utholdende knip for å undersøke hviletrykk, maksimal styrke og utholdenhet i bekkenbunnen.

Basert på informasjonen får du et individuelt tilpasset øvelsesprogram for å bedre funksjonen og styrken i bekkenbunnen. Med manometeret kan våre fysioterapeuter måle fremgang og sikre riktig trening. Det er ikke uvanlig at man siter med å få kontakt med musklene eller at man "kniper" feil.

sanity imagesanity image

Undersøkelse og behandling

For undersøkelse og behandling av bekkenbunnsmuskulatur bestiller du en konsultasjon hos vår fysioterapeut, Martine.

Martine er spesialist på bekkenbunnsproblematikk og jobber i klinkken vår på Bislett og Oscarsgate.

  • Bestill førstegangskonsultasjon (40 min)
  • Pris bekkenbunnundersøkelse med manometer 890,–
    • Fast pris fysioterapeut 595,–
    • Manometri 295,–
sanity imagesanity image

Fysioterapi og kvinnehelse

📍 Her finner du oss

Våre klinikkerVåre klinikker
Våre klinikker