Plateepitelkreft

Plateepitelkreft står for 20 % av hudkrefttilfellene i Nord-Europa, som gjør det til den nest vanligst typen hudkreft i området. Plateepitelkarsinom er mer aggressiv en basalcellekreft, og tidlig behandling anbefales. Ubehandlet kan tilstanden føre til alvorlige problemer. Det er viktig å ta forhåndsregler i sola for å redusere risikoen for utvikling av plateepitelkreft. Bruk hatt og solkrem, og unngå solarium. Vit hvordan huden din normalt ser ut, fordi helsepersonell kommer til å spørre deg om hvilke endringer som har oppstått.

Symptomer å se etter

Se etter harde, røde knuter eller sår med skjellende/flassende kant. Man utvikler det vanligvis på områder på kroppen som eksponeres og skades av sola, men de kan oppstå hvor som helst, selv i munnhulen og under klær.

Hvordan behandle videre

Behandling er avhengig av type lesjon, størrelse, lokalisering og hvor dypt i huden den sitter. I tillegg til pasienten alder og generelle helsetilstand avgjørende. Mohs’ kirurgi er gullstandard, men utskrapning og kryoterapi kan være tilstrekkelig når det gjelder de mest overfladiske lesjonene. Behandling skjer stort sett poliklinisk med lokalanestesi, og forårsaker minimalt med ubehag.

Prognose

De aller fleste kureres, men det er viktig å stille diagnosen og starte behandling tidlig.

Slik kan Dr. Dropin hjelpe deg

Hos Dr.Dropin kan du komme til erfarne hudspesialister som kan diagnostisere og behandle alle hudlidelser. Dr.Dropin er opptatt av å tilby gode hudtjenester til en fast og forutsigbar pris, og med kort ventetid.

sanity imagesanity image