Cherry angiomer

Cherry angiomer, som ser ut som kirsebærflekker i huden, er ufarlige hudutvekster som ofte dukker opp i 30-40 års alderen. De er en ansamlig blodkar øverst i hudlaget, og representerer den vanligste årsaken til godartede blodkarutvekster. De er ikke farlige, men kan fjernes dersom de er plagsomme.

Hvorfor oppstår cherry angiomer?

Det er ikke kjent hvorfor noen får disse flekkene. Ofte ser man at flere i samme familie har lignende lesjoner, og at det kan være sammenheng med vekst av andre blodkar og pigmentforandringer. Cherry angiomer er like vanlig hos menn som hos kvinner, uavhengig av etnisitet. Likevel er de mest synlige hos personer med lys hudfarge.

Symptomer og forløp

Cherry angiomen er en flat eller lett opphøyet utvekst. De er som regel kirsebærrød, men kan også være lett blålilla i farge. Man har som regel flere enn én. Det vanligste er å få cherry angiomer på overkroppen, men de kan også forekomme i hodebunn, på halsen, armer og ben - og sjeldnere i ansikt. De kan, en sjelden gang, forsårsake småblødninger dersom man skraper borti dem.

Når bør man oppsøke hudlege?

Cherry angiomer er som regel enkle å kjenne igjen. De er ofte flere angiomer som er like hverandre, og de har en klassisk, homogen, knallrød farge. Dersom man er usikker eller noterer en endring i hudforandringen bør man oppsøke en hudlege. Ofte ønsker man å fjerne disse flekkene av kosmetiske årsaker.

Slik kan Dr. Dropin hjelpe deg

Hos Dr.Dropin kan du komme til erfarne hudspesialister som kan diagnostisere og behandle alle hudlidelser. Dr.Dropin er opptatt av å tilby gode hudtjenester til en fast og forutsigbar pris, og med kort ventetid. Dersom du kun ønsker å fjerne, kan du også bestille direkte til hudsykepleier.

Book time til hudlege eller hudsykepleier
sanity imagesanity image