Epidermoide cyster

Cyster er hulrom fylt av væske eller luft. De kan oppstå omtrent overalt. De er harmløse og lette å fjerne. Noen ganger kan man få dem i det ytre laget av huden kalt “epidermis” der de opptrer i områder med mye talgkjertler. Dette er grunnen til at de oftest oppstår i hodebunnen, ansiktet og på overkroppen. De kan også trenge inn i dypere vev hvis de blir store. Dette kan forårsake en smertefull betennelse der det ofte dannes mye puss.

Hvordan behandle cystene

Cyster er veldig vanlig og ikke alle bryr seg med å få dem behandlet.

Behandling blir ofte gjort av kosmetiske grunner eller fordi cysten skaper ubehag eller smerte. Cysten fjernes ved at den tappes for væske eller kuttes vekk. Dette er en rutinemessig prosedyre på de fleste legekontor.

Prognose

Cyster går som oftest ikke bort av seg selv. Noen ganger blir de såre. Andre ganger blir de harde og danner små knuter i huden. I de fleste tilfeller skjer det ikke noe. Dersom du får cysten tappet for væske kan den komme tilbake. Dersom du får cysten fjernet kommer den ikke tilbake.

Se hvordan Dr. Dropin kan hjelpe deg

Hos Dr.Dropin kan du komme til erfarne hudspesialister som kan diagnostisere og behandle alle hudlidelser. Dr.Dropin er opptatt av å tilby gode hudtjenester til en fast og forutsigbar pris, og med kort ventetid.

sanity imagesanity image