Hofte og lår

Smerter og andre symptomer knyttet til hofte- og lår kan skyldes en rekke ulike tilstander. Plager i dette området inkluderer blant annet hofteartrose, muskelstrekk og senebetennelser. Her kan du lese mer om forskjellige diagnoser og få innsikt i hva de skyldes og hva som kan gjøres for å bli kvitt plagene.

Hofteartrose

Hofteartrose er en tilstand der leddbrusken i hofteleddet gradvis brytes ned, noe som kan føre til smerte, stivhet og redusert bevegelighet. Smertene kjennes vanligvis i og rundt hoften, inkludert lysken, låret og noen ganger knærne. Les videre for å utforske symptomer, årsaker og behandlingsalternativer for hofteartrose.

Les mer om hofteartrose her
sanity imagesanity image

Snapping hip

Snapping hip er en tilstand kjennetegnet av en kneppende følelse eller et hørbart knepp i hofteleddet under visse bevegelser. Dette fenomenet skyldes ofte bevegelsen av muskler eller sener over benstrukturer i hoften. Mens snapping hip ikke nødvendigvis er smertefullt, kan det noen ganger følges av ubehag. Les videre for å utforske symptomer, årsaker og behandlingsalternativer for snappende hofte.

Les mer om snapping hip her
sanity imagesanity image

Benlengdeforskjell og ryggsmerter

Benlengdeforskjell er ganske vanlig i befolkningen, men kan i noen tilfeller føre til plager som f.eks korsryggsmerter. Les mer om symptomer og behandling.

Les mer om hofteartrose her
sanity imagesanity image