Skulder

Skulderplager er et utbredt helseproblem i Norge, som rammer mange mennesker i ulike aldre og yrker. Dette omfatter en rekke tilstander som kan forårsake smerte, ubehag og begrenset skulderfunksjon. Vanlige årsaker inkluderer akutte skader, overbelastning og betennelser. Les mer om de vanligste skulderplagene, deres symptomer og tilgjengelige behandlingsalternativer.

Frossen skulder

Frossen skulder, også kjent som skulderkapsulitt, er en smertefull tilstand som påvirker skulderleddet og fører til redusert bevegelighet. Vanlige bevegelser som å løfte armen, rotere skulderen og andre hverdagslige aktiviteter kan bli vanskelige.

Les mer om frossen skulder her
sanity imagesanity image

Rotator cuff smerter

Rotator cuff-smerter, også kjent som skuldertendinopati, er en ubehagelig tilstand som påvirker en gruppe skuldermuskler kalt rotator cuffen. Dette kan føre til smerter og begrenset bevegelighet i skulderen. Vanlige aktiviteter som å løfte armen, kaste eller gripe ting kan bli smertefulle og utfordrende.

Les mer om rotator cuff smerter her
sanity imagesanity image

Supraspinatus tendinitt

Supraspinatustendinitt er en vanlig årsak til skuldersmerter og ubehag. Denne tilstanden involverer irritasjon eller skade på supraspinatussenen, en av rotatorcuffsenene i skulderen. Det kan føre til smerter og stivhet rundt skulderleddet, spesielt når man løfter armen eller beveger den bort fra kroppen.

Les mer om supraspinatus tendinitt her
sanity imagesanity image