Overgangsalder

Overgangsalderen, også kjent som klimakteriet, er en naturlig fase i en kvinnes livssyklus. Den markerer slutten på de fruktbare årene, og overgangen til en ny fase av livet. Overgangsalderen starter vanligvis i alderen 45–55 år, selv om det kan variere fra person til person.

Våre gynekologer kan hjelper deg med kunnskap om symptomene og behandling av plagene.

Bestill time

Symptomer og behandling

Symptomene ved overgangsalder (klimakteriet) kan oppstå lenge før menstruasjonene opphører (menopausen) – faktisk så mye som ti år før. Forandringene inntrer ofte i 40-årene. Mange kvinner kan oppleve symptomene som plagsomme, og lurer på hvilke behandlinger som finnes.

Les mer om symptomer og behandlinger
sanity imagesanity image

Inkontinens

Overgangsalderen innebærer en rekke hormonelle og fysiske forandringer i kroppen, og så mange som åtte av ti kvinner opplever større eller mindre plager i denne perioden. Et relativt vanlig plage er urinlekkasje (inkontinens), selvom det ikke snakkes så mye om.

Les mer om urinlekkasje
sanity imagesanity image

Seksualitet og overgangsalder

Hos kvinner i overgangsalderen påvirkes seksualiteten av en rekke endringer i kroppslige, psykologiske, sosiale og følelsesmessige forhold. Det lave østrogennivået etter overgangsalderen forårsaker tynnere og tørrere slimhinne i skjeden, noe som kan skape ubehag ved samleie.

Les mer om seksualitet og overgangsalder
sanity imagesanity image