Hudlege på video

Det er ikke alle hudlidelser du trenger å dra til en hudlegeklinikk med. Ved tilstander som ikke krever fysisk undersøkelse kan vi hjelpe deg over video. Her kan du lese mer om hvilke hudproblemer vi kan hjelpe deg med digitalt.

Er du usikker på hvilken hudplage du har? Våre dyktige hudleger kan diagnostisere og gi råd om behandling av de fleste hudsykdommer.

<< Tilbake

sanity imagesanity image

Akne

Akne er en betennelse i talgkjertlene i huden, primært lokalisert i ansiktet og på den øvre delen av overkroppen. Allmennlegene hos Dr.Dropin kan hjelpe deg med den første vurderingen av akne. Har du moderat til alvorlig akne eller arrdannende akne, og tidligere prøvd lokalbehandling og antibiotika uten å oppnå resultater, da er hudlege riktig spesialist som kan hjelpe deg videre.

Barneeksem

Hos nyfødte barn kan det oppstå flere ulike typer hudforandringer og utslett. Det kan for mange foreldre være forvirrende å vite hva som kan/bør behandles og ikke. Hudlegene i Dr.Dropin kan hjelpe med medisinsk rådgivning, behandlingsplaner, resepter og videre henvisninger ved behov, enten i klinikk eller over video.

Candida

Candida er en gjærsopp vi har i vår normalflora. Denne kan lage soppinfeksjoner som vanligvis er lokalisert på varme, fuktige deler av kroppen. I de fleste tilfeller blir du bra av en candida-infeksjon i huden ved å smøre på en soppdrepende krem. Hudlegene i Dr.Dropin kan hjelpe med medisinsk rådgivning, behandlingsplaner, resepter og videre henvisninger ved behov.

Psoriasis

Psoriasis er en kronisk tilbakevendende hudlidelse med avgrensede, plakk-lignende, områder som ofte blir verre om vinteren og bedre om sommeren. Lokalbehandling med kremer som inneholder vitamin-D og kortikosteroid kan ofte hjelpe. Hudlegene i Dr.Dropin kan hjelpe med medisinsk rådgivning, behandlingsplaner, resepter og videre henvisninger ved behov.

Cellulitt

Cellulitt hudbetennelse er en dyp infeksjon i huden. Det ses som hevelse, rødme, varme, feber og ømhet i huden og er oftest forårsaket av bakterier som streptokokker og stafylokokker. Legen vil som regel ta både blodprøver og bakterieprøver som del av utredningen, og infeksjonen behandles med ulike typer antibiotika.

Rosacea

Rosacea er en meget vanlig hudlidelse, som kan gi rødme på kinn, nese, panne og hake, med kviselignende lesjoner i samme område, samt telangiektasier i neseområdet. Har du noen spørsmål til behandling? Våre hudleger hjelper deg med rådgivning av rosacea over video.

Kontakteksem

Kontakteksem er en betennelse i huden som enten er utløst av irriterende stoffer eller allergi. Det affiserte området blir rødt og hovent, med kløe, små blemmer og sårdannelse. Hudlege vil finne ut av årsaken ved å f.eks. utføre en lappetest. Tilstanden behandles gjerne med et steroid i form av krem.

Melasma

Melasma er en vanlig tilstand som gir økt pigmentering i ansiktet, gjerne i form av symmetrisk brun pigmentering særlig på kinn, overleppe og panne. De fleste får økte plager om sommeren, og avbleking av hyperpigmenteringen om vinteren. Dette forårsakes ofte som følge av hormonelle endringer og eksponering for sollys. Det finnes flere løsninger for å fjerne melasma. Våre hudleger kan hjelpe deg med å finne riktig type behandling tilpasset din hud.

Alopecia

Alopecia kan forekomme i ulike former og alvorlighetsgrader. Vanligste årsak til hårtap hos kvinner og menn er arvelig. Det finnes også en lang rekke hudlidelser og sykdommer som kan gi økt tap av hår. Utredning av alopecia begynner med en gjennomgang av sykehistorien og en undersøkelse av hodebunnen. Dersom det mistenkes en underliggende årsak vurderes blodprøver, sopprøve og hudprøver.

Seboreisk keratose

Seboreisk keratose, på folkemunne ofte kalt senile vorter eller talgvorter, er en vanlig utvekst på huden som skyldes godartet vekst av de overflatiske hudcellene. Vortene er typisk godt avgrenset og har en fet, vorteaktig og skjellende overflate. Hudlegene i Dr.Dropin kan hjelpe med medisinsk rådgivning, behandlingsplaner, resepter og videre henvisninger ved behov.

Tinea

Tinea, også kalt ringorm på folkemunne, brukes ofte om flate, ringformede soppinfeksjoner i huden, men omfatter alle overfladiske soppinfeksjoner i hud, hår og negler forårsaket av dermatofytter. Det smitter forholdsvis lett i fuktige miljøer som badeanlegg, garderober og dusjer. Behandles vanligvis lokalt med soppdrepende preparater. Hudlegene i Dr.Dropin kan hjelpe med medisinsk rådgivning, behandlingsplaner, resepter og videre henvisninger ved behov, enten i klinikk eller over video.

Øyelokksbetennelse

Øyelokksbetennelse er en betennelse i hår- eller talgkjertler på øyelokkskanten. Øyelokkskanten blir rød og hovent, ofte skjellende. Du kan selv gjøre en rekke ting for å behandle sykdommen. Dersom det er mistanke om bakterieinfeksjon, behandles den akutte betennelsen med øyedråper eller øyesalve som demper eller fjerner bakterievekst.

Epidermoide cyster

Epidermoide cyster kan være fra noen mm til flere cm store cyster (væskefylte hulrom) i underhuden. Tilstanden er ufarlig. Cystene kan fjernes. Akuttbehandling (tømming) kan være nødvendig ved betennelse av cysten. De finnes hyppigst i områder der det er rikelig med talgkjertler, som hodebunnen, ansiktet, bak ørene og på overkroppen.

Elveblest

Elveblest kan oppstå hvor som helst på huden, og det kan være mange årsaker til at det oppstår. Tilstanden finnes som en allergisk og en ikke-allergisk variant. Det er et kløende utslett som består av vabler/blemmer som kommer og går. Vablene er rosa eller hvitaktige, og de hever seg over huden. Elveblest kan lindres med kald dusj, kalde omslag og eller med fuktighetskrem. Om det er behov for medisiner, er allergitabletter den beste behandlingen for å redusere kløen. Kortisontabletter kan være et alternativ hos enkelte med uttalte plager.

Seboreisk eksem

Seboreisk eksem er en hudsykdom der man får eksemforandringer med rødme, flass, skjelling, fet hud og kløe i såkalte seborreiske områder som hodebunn, omkring nesen, munnen, kinnene, øyenbrynene, ørene og noen ganger på overkroppen. Det varierer i alvorlighetsgrad fra person til person. Generelt forverres lidelsen om vinteren, og hos noen har sol en lindrende effekt. Det finnes flere behandlingsalternativer. Her kan råd fra en hudlege være til god hjelp.

Atopisk eksem

Atopisk eksem er en svært vanlig tilstand som ofte starter i barnealder. Årsaken er ukjent, men hvis noen i familien har tilstanden er det økt risiko for at andre kan få det. Sykdommen kjennetegnes av kløende utslett som vanligvis er lokalisert til ansiktet. Det er en kronisk hudsykdom som rammer både gutter og jenter. Hudforandringene er såpas typiske, at en undersøkelse av huden er tilstrekkelig. Har man mye eksem, er det lurt å få en vurdering hos en hudlege som vil skissere et behandlingsopplegg.

Brennkopper

Brennkopper er en vanlig overfladisk hudinfeksjon som hovedsakelig rammer barn. Brennkopper begynner som små 2-4 mm røde flekker som raskt øker i størrelse. Etter hvert danner det seg verk, små kvise-liknende forandringer og/eller blemmer. Infeksjon er vanligst i ansikt, rundt nese/munn og armer og ben. Svie, kløe og sårhet i huden er vanlig. Brennkopper smitter lett fra person til person. Det behandles hos de aller fleste med lokalbehandling og desinfiserende hudvask/kremer.

Helvetesild

Helvetesild er en vanlig sykdom fører til vannkopper hos barn. Helvetesild oppstår hvis dette viruset blir reaktivert. Utslettet er såpass typisk at en lege / hudlege som regel stiller diagnosen basert på sykehistorien og en undersøkelse av huden. Målet med behandlingen er å fremme rask tilheling og forhindre komplikasjoner. Det er viktig å starte tidlig med behandlingen for at den skal være effektiv. Helst innen 72 timer etter at utslettet tilkommer. En lege vil da vurdere å gi medisiner som hemmer viruset.

Herpes munnsår

Herpes er vanligvis forårsaket av herpes simplex virus type 1. Smitte oppstår vanligvis i barne/ungdomsalder, og de fleste har ingen symptomer når de blir smittet. Førstegangs utbrudd er ofte kraftigst. De som deretter får periodevis utbrudd, opplever blemmedannelse og svie. De som har viruset (noe de fleste har) kan oppleve at man fra tid til annen får munnsår. Om man får plager, og evt. hvor ofte, vil variere fra person til person. Ved et utbrudd er det viktigste å lindre symptomene. En kan forebygge utbrudd med å beskytte huden og leppene med høy solfaktor. Et enkelt utbrudd kan behandles med virushemmende midler

Vorter

7-10% av befolkningen har vorter, og de har en gjennomsnittsstørrelse på 5mm. Det er viktig å huske at vorter er godartet, selvbegrensende og som regel selvhelbredende. Vortebehandling er tidkrevende. En vorte trenger i seg selv ingen behandling. De forsvinner av seg selv med tid, men de kan vedvare i flere år. Det er flere behandlinger som kan brukes, men ingen som gir garanti etter en behandling. En hudlege vil ofte bruke frysebehandling eller et blemmemiddel.

Perioral dermatitt

Perioral dermatitt er en vanlig hudlidelse. Ca. 90% av de som rammes er kvinner. Det oppstår vanligvis i en alder av 20-45 år. Årsaken til tilstanden er ukjent. Typisk for perioral dermatitt er røde små kuler og kviser rundt munnen. Typisk er at området over overleppen ikke er rammet. Perioral dermatitt har en tendens til å komme tilbake, men det finnes god behandling å tilby. Behandlingen består av tabletter, kremer eller en kombinasjon av dette.

Møt hudlegene våre!

Det er mange som opplever ulike hudsykdommer i løpet av livet. Vi er stolte av hudlegene i Dr.Dropin som møter pasientene med det de har behov for: varme, kunnskap og godt humør.

Hos Dr.Dropin Hud kan du trygt søke hjelp hos nøye utvalgte og topp kvalifiserte hudleger som er der for å hjelpe deg og dine når du trenger det.

Bli kjent med hudlegen våre

sanity imagesanity image

Last ned appen vår for å komme i gang!

Download on the App Store
Get it on Google Play
sanity imagesanity image