Neoplasme

‘Neo’ betyr ny, og ‘plasme’ kommer fra et ord som betyr vekst. En neoplasme er en vekst av celler som ikke har noe nyttig formål. Det er et synonym for en tumor. En neoplasme kan være godartet, som en vorte, men det kan også være ondartet som kreft. To eksempler på ondartede neoplasmer er carcinom og melanom.


Godartede og ondartede neoplasmer

Neoplasme er en medisinsk term som refererer til en ukontrollert vekst av unormale celler i kroppen. Disse unormale cellene kan utvikle seg til svulster eller kreft. Neoplasmer kan være godartede eller ondartede, avhengig av om de har potensial til å spre seg til andre deler av kroppen.

Godartede neoplasmer er vanligvis ikke kreftfremkallende og vokser sakte. De kan vanligvis fjernes kirurgisk, og pasientene kan forvente å komme seg fullstendig etter behandling.

Ondartede neoplasmer, også kjent som kreft, kan vokse raskt og har potensial til å spre seg til andre deler av kroppen gjennom lymfe- eller blodbanen. Kreftbehandling kan omfatte kirurgi, strålebehandling, kjemoterapi eller en kombinasjon av disse avhengig av type og stadium av kreft.

Det er viktig å huske at ikke alle neoplasmer utvikler seg til kreft, men at alle kreftformer begynner som en neoplasme. Tidlig påvisning og behandling av neoplasmer kan være avgjørende for å unngå utvikling av kreft og sikre best mulig utfall for pasienten.

Hvordan Dr. Dropin kan hjelpe deg

Hos Dr.Dropin kan du komme til erfarne hudspesialister som kan diagnostisere og behandle alle hudlidelser. Dr.Dropin er opptatt av å tilby gode hudtjenester til en fast og forutsigbar pris, og med kort ventetid.

sanity imagesanity image