Øyelokksbetennelse

Tilstanden har sammenheng med talgkjertlene i hårsekkene til øyevippene dine. Blefaritt kan være forårsaket av en bakteriell infeksjon. Det kan også være at du har hud som lett blir betent. Det er en statistisk sammenheng mellom blefaritt og atopisk eksem, seboreisk eksem og rosacea.

Behandling

Hudlegen din vil anbefale deg å holde området rundt øynene rene. Ettersom dette er en infeksjon rengjør området hvert øye for seg med rene kluter eller bomull for å unngå å spre det til ditt andre øye eller andre øyne.

Varmt vann og sjampo fungerer bra og apoteket har også milde antibakterielle våtservietter som kan brukes.

Det kan hende du trenger antibiotika også og muligens kortisonkrem. Det må du i tilfellet få råd av legen om.

Prognose

Blefaritt kan være irriterende, men det er relativt enkelt å behandle. Det kan imidlertid komme tilbake, så hold øynene åpne for dette og hold dem rene.

Slik kan Dr. Dropin hjelpe deg

Hos Dr.Dropin kan du komme til erfarne hudspesialister som kan diagnostisere og behandle alle hudlidelser. Dr.Dropin er opptatt av å tilby gode hudtjenester til en fast og forutsigbar pris, og med kort ventetid.

For vurdering og behandling av øyelokksbetennelse kan du bestille time til fysisk konsultasjon, eller få hjelp gjennom video- eller bildekonsultasjon.

Nysgjerrig på vårt hudlegetilbud? Les mer her
sanity imagesanity image