Prevensjon

Prevensjon - ulike typer, hva passer for deg og hvordan vi kan hjelpe deg (2022)

Valget av prevensjon skal føles enkelt og trygt, om det er mini- og p-piller, p-stav, p-ring, p-plaster eller spiral. Hva slags prevensjon som er riktig for deg, varierer med alder og livsfase.

Hos Dr.Dropin møter du kunnskapsrike og engasjerte leger som kan gi både veiledning og råd for valg av rett prevensjon for akkurat deg. Du kan enkelt fornye eller bytte prevensjon gjennom selvbetjent behandling, over video eller i klinikk. Legen kan forskrive prevensjon for ett år.

Forny prevensjon 295,–

P-pilleP-stavSpiral

Hva slags prevensjon passer for deg?

Prevensjon beskytter mot å bli gravid, men ikke mot kjønnssykdommer. Kondom er det eneste som beskytter mot begge deler og er den eneste prevensjonen for menn.

Legene hos Dr.Dropin kan gi veiledning i hvilke prevensjonsmidler som passer best for den enkelte kvinne. Legene hos oss kan også sette inn og ta ut p-stav, gynekologene kan sette inn spiral. Les mer om prevensjonsmidler under.

P-PilleP-stavSpiral
sanity imagesanity image

Alle legetjenester

  • Utredning og behandling
  • Sykemelding​
  • Henvisninger

Legetime på dagen

  • Kort ventetid
  • Lange åpningstider
  • Klinikk eller videosamtale

Prevensjon hos Dr.Dropin

Dersom du trenger å fornye prevensjon du har gått på tidligere kan du enkelt få dette gjennom selvbetjent behandling – svar på noen enkle spørsmål og motta behandling på 15 minutter. Legene hos Dr.Dropin kan forskrive prevensjon for ett år av gangen.

Gjelder det prevensjon du ikke har gått på tidligere kan du kan også få råd og veiledning over video, eller bestille en time hos våre allmennleger eller gynekologer.

Under konsultasjonstimen får du informasjon og veiledning slik at du kan starte på eller bytte til prevensjonen som er rett for deg og din livssituasjon.

sanity imagesanity image

Forfatter: Lege Anne Marte Ladim
Sist oppdatert: 22.03.2023