Seboréisk eksem

Seboréisk eksem er en kronisk eksem oppstår hos små barn og voksne i alder 30-60 år. Soboréisk eksem er lett gjenkjennelig ved et flassende/skjellende eksem som er gult eller hvitt med rød hud under. Seboréisk eksem oppstår i områder med mye talgkjertler, eksempelvis hodebunn, nese, ansikt, armhuler eller lysker, men kan også oppstå i hudfolder.

Årsak

Ingen er helt sikre på hvorfor seboréisk eksem oppstår. Det kan ha sammenheng med soppinfeksjon i huden og genetiske eller miljømessige faktorer er også mistenkt å kunne spille inn.

Behandling

Den vanlige behandlingen uansett årsak er lokalbehandling med soppdrepende og antiinflammatorisk krem. Sjampo med kulltjære samt lysbehandling kan også hjelpe.

Slik kan Dr. Dropin hjelpe deg

Hos Dr.Dropin kan du komme til erfarne hudspesialister som kan diagnostisere og behandle alle hudlidelser. Dr.Dropin er opptatt av å tilby gode hudtjenester til en fast og forutsigbar pris, og med kort ventetid. For vurdering og behandling av seboréisk eksem kan du bestille time til fysisk konsultasjon, eller få hjelp gjennom video- eller bildekonsultasjon.

Nysgjerrig på vårt hudlegetilbud? Les mer her
sanity imagesanity image