Sprengte blodkar

Sprengte blodkar (telangiektasier) er tynne, utvidede og synlige blodårer som ligger rett under hudoverflaten. Disse kan ha en rødlig eller blålig farge, og forekommer som oftest i ansiktet eller på bena. De sprengte blodkarene kan enten være tynne streker eller ha en stjernelignende forgrening ut fra et punkt (spider nevi). Sprengte blodkar gjør ikke vondt og kjennes ikke på utsiden av huden. Dersom du opplever dette kan det være snakk om åreknuter, noe som må behandles kirurgisk.

Dr.Dropin tilbyr nå laser som behandling for sprengte blodkar. Videre kan du lese mer om bruk av laser og behandligsforløpet.

Bestill hudlegekonsultasjon

Hva er sprengte blodkar?

Det kan være flere grunner til at man får sprengte blodkar. For det første kan alder spille inn, fordi forekomsten av sprengte blodkar øker med alderen. Også soleksponering, gjerne i kombinasjon med lys hud, vil øke sannsynligheten for å få sprengte blodkar. I tillegg er man mer utsatt for å få sprengte blodkar hvis man er gravid, går på hormonbehandling, har rosacea, er overvektig eller har en jobb hvor man står eller sitter mye stille.

Sprengte blodkar er ikke farlig, men det er likevel mange som opplever det som sjenerende. Dersom man ønsker å fjerne sprengte blodkar, kan våre hudleger hjelpe til med dette.

Behandling av sprengte blodkar

Hos Dr. Dropin behandles sprengte blodkar med vår effektive og skånsomme laser. Lyset fra laseren blir absorbert i hemoglobinet i blodet, slik at blodet koagulerer, noe som gjør at blodåren ødelegges og deretter blekner. Behandlingen vil kunne være noe ubehagelig, men den varer kun i noen få minutter og vil ikke etterlate synlige arr.

Etter behandlingen vil man få påført en krem som skal dempe hevelsen, før området kjøles ned. Deretter tar man på kompresjonsstrømper, og disse bør brukes i opptil 14 dager etter behandlingen. Det er verdt å merke seg at blodkarene vil bli ekstra synlig i 8-12 uker etter behandlingen, før synligheten reduseres og ønsket resultat oppnås.


For optimalt resultat kan det være nødvendig med 2-3 behandlinger.

Bestill konsultasjonFør behandlingen

  • Det anbefales ikke at gravide, ammende eller personer som går på bestemte medikamenter behandles med laser.
  • Unngå soling og solarium i 6 uker før behandlingen.
  • Unngå bruk av selvbruning i 1 uke før behandlingen.

Etter behandlingen

  • Unngå soling og solarium i 6 uker etter behandlingen.
  • Det anbefales å daglig smøre seg med solfaktor 30+ i tiden etter behandling. Dette gjelder uansett om du skal oppholde deg i solen eller ikke.

Fornuftige priser

Forutsigbar og fornuftig pris, uten skjulte kostnader og overraskende tillegg. Inkluderer forbruksmateriell, søknader, resepter m.m.

Kort ventetid

Hos oss får du time raskt, og det er satt av 20 minutter til en konsultasjon som kan gjøres både på video eller i klinikk.

Erfarne spesialister

Hos Dr.Dropin møter du hudspesialister som kan diagnostisere og behandle alle hudlidelser.