Tinea

De mest vanlige er sopp på føtter, i hodebunn, skritt og på kroppen. Soppinfeksjon på kroppen kalles ofte “Ringorm” og Tinea betyr faktisk orm på latin, selv om tilstanden ikke har noe med dette å gjøre. Tinea kan oppstå på mange ulike steder og være forårsaket av forskjellige typer sopp, men det er oftest “pityrosporum” som er en type gjærsopp. Du kan finne mer informasjon på vår side om Candida.

Behandling

Behandlingen er alltid den samme uansett hvilken type sopp det er snakk om. Du vil måtte starte med soppdrepende salve og bli bedt om å holde det påvirkede området så tørt og luftig som mulig. Det kan være å gå med sko som har åpen tå, lett pustende undertøy - alt etter hva som er passende for området som er angrepet. Målet er med andre ord å gjøre det vanskeligst mulig for soppen å vokse. Dersom den er standhaftig er det medisiner som kan inntas i samråd med lege.

Prognose

Tinea kan spre seg ganske lett til andre områder på kroppen. Dette er imidlertid ikke farlig og kan behandles i samråd med lege.

Hudlegene i Dr.Dropin kan hjelpe med medisinsk rådgivning, behandlingsplaner, resepter og videre henvisninger ved behov, enten i klinikk eller over video.

Slik kan Dr. Dropin hjelpe deg

Hos Dr.Dropin kan du komme til erfarne hudspesialister som kan diagnostisere og behandle alle hudlidelser. Dr.Dropin er opptatt av å tilby gode hudtjenester til en fast og forutsigbar pris, og med kort ventetid. For vurdering og behandling av tinea kan du bestille time til fysisk konsultasjon, eller få hjelp gjennom video- eller bildekonsultasjon.

Nysgjerrig på vårt hudlegetilbud? Les mer her
sanity imagesanity image