Helvetesild

Helvetesild er forårsaket av varicella-zoster viruset, det samme viruset som gir vannkopper. Du vil først merke hodepine og kan bli sensitiv for lys. Dette etterfølges av utslett, ofte på en side av ansiktet, nakken, brystet eller en arm. Det kan være veldig plagsomt og gi blemmer i huden. I løpet av en uke vil det dannes skorper før det begynner å tilhele seg. For noen vedvarer ubehaget lenge etter at andre symptomer har gitt seg.

Hvordan oppleves helvetesild?

Omtrent en tredjedel av alle mennesker får helvetesild og flesteparter er over 60 år når det skjer.

Tenk på Helvetesild som et tilbakefall av vannkopper. Det er ikke smittsomt for dem som tidligere har hatt vannkopper. Det kan imidlertid føre til vannkopper dersom man ikke har hatt dette før. For barn er ikke dette et stort problem, men vannkopper hos voksne kan bli ganske alvorlig. Voksne som ikke har hatt vannkopper burde derfor ikke komme i kontakt med personer som har helvetesild.

Hva minsker smerten?

Paracetamol vil dempe smerten for folk flest. Man bør holde utbruddet rent og tildekket for å unngå sekundære infeksjoner.

For alvorlige utbrudd der øyet blir berørt, eller for personer med nedsatt immunforsvar finnes det antivirale medisiner.

Se hvordan Dr. Dropin kan hjelpe deg

Hos Dr.Dropin kan du komme til erfarne hudspesialister som kan diagnostisere og behandle alle hudlidelser. Dr.Dropin er opptatt av å tilby gode hudtjenester til en fast og forutsigbar pris, og med kort ventetid.

sanity imagesanity image