Vaksiner

Hos Dr.Dropin har du tre muligheter for å ta vaksiner:

  • De vanligste vaksinene: Bestill resept på vaksine gjennom digitalt skjema og få satt vaksinen på valgfritt apotek eller i våre klinikker.
  • Influensavaksine i sesong (oktober-februar): Bestill vanlig legetime i klinikk og få satt influensavaksinen i en av våre klinikker.
  • Er du usikker på hvilke vaksiner du bør ta?
    Bestill videotime for veiledning og resept. Vaksinen kan settes på valgfritt apotek eller medbragt i en av våre klinikker.

Følgende vaksiner kan du få resept på gjennom digitalt skjema:
Skogflått-, Stivkrampe-, HPV-, Pnumokokkvaksine-, Hepatitt A/B/A+B og influensavaksine

Bestill resept

Vaksine i apotek

Når du bestiller resept på vaksine hos oss betaler du for selve resepten på vår nettside. Prisen for vaksinen betales på apoteket når du tar vaksinen. Pris for resept er 95 - 295kr avhengig av hvilken vaksine du trenger. Vaksine i apotek er tilgjengelig i hele landet, uavhengig av om hjemmebyen din har en Dr.Dropin klinikk eller ikke.

Bestill resept

Vaksine i klinikk

Du kan også bestille vanlig legetime, medbringe vaksiner og få vaksinen(e) satt i en av våre klinikker i Oslo, Sandvika, Bergen, Trondheim eller Stavanger. Pris for time i klinikk er 695kr. Resept kan du få på forhånd via video eller reseptskjema.

I sesong har vi har influensavaksine på lager i klinikkene våre.

Bestill time
sanity imagesanity image

Sesongvaksiner mot infeksjoner / influensavaksine

Vaksine mot influensa og pneumokokksykdom anbefales for alle over 65 år og andre definerte risikogrupper. Disse risikogruppene er pasienter med diabetes 1 og 2, kronisk hjerte og lungesykdom, nedsatt immunforsvar, overvekt, nevrologisk sykdom, annen kronisk sykdom. I tillegg anbefales influensavaksine til alle gravide kvinner etter uke 12.

Om du blir rammet av influensa kan man i noen tilfeller forsøke antiviral behandling for å forkorte sykdomsperioden og lindre symptomene. Pneumokokkvaksinen utføres hvert tiende år.

Reisevaksinasjon

Skal du reise utenlands? Da anbefales det å følge reiseråd til det landet du skal til. Generelt trenger du reisevaksine for alle land i Asia, Afrika, Latin-Amerika, Stillehavsøyene og Øst-Europa. Det er fint å starte vaksinasjon i god tid før avreise for å være best mulig beskyttet. Legene på Dr.Dropin kan hjelpe deg med å finne ut hvilke vaksiner du trenger til ditt reisemål og sette disse vaksinene. Vi skriver også ut resepter på malariaforebyggende tabletter.

Hos små barn under 2 år anbefaler vi å kontakte helsestasjonen i god tid før avreise, i tilfelle noen vaksiner i barnevaksinasjonsprogrammet bør fremskyndes. MMR-vaksine(meslinger, kusma og røde hunder) anbefales til alle som ikke tidligere er vaksinert mot dette. Hepaitt A-vaksine og stivkrampe anbefales til de fleste reisemål.

Se FHI sin artikkel for oppdaterte vaksineråd for reisen

Vaksine mot hjernehinnebetennelse

Vi kan sette vaksine mot smittsom hjernehinnebetennelse(menigokokksykdom). Vaksinen er anbefalt for ungdom i alderen 16-19 år og anbefales utført i god tid for russefeiring. Resept får du via digitalt skjema eller video hvis du trenger personlig veiledning fra lege.