Influensavaksine 2023/2024

Influensavaksine gir den mest effektive beskyttelsen mot influensa. Det beste er å vaksinere seg i november eller desember, slik at vaksinen virker når influensasesongen starter for fullt. Vi tilbyr både vaksinering i klinikk og resept på vaksinen som du kan ta hos en av våre samarbeidsapotek.

OBS: Influensavaksinen vil bli tilgjengelig i alle våre allmennlegeklinikker fra rundt 12. oktober. Vaksinen er inkludert i konsultasjonspris hos våre leger.

Få resept 95,–Bestill time i klinikk 695,–

Ønsker du og din bedrift vaksinering?

Hvem anbefales å ta influensavaksinen?

Influensavaksinene varierer fra sesong til sesong og inneholder fire influesavirustyper (to A-stammer og to B-stammer). Influensavaksiner må tilpasses endringene hos virus og derfor oppdateres de før hver sesong.
Effekten varierer fra år til år, men ligger i gjennomsnitt på ca 60%.

De som anbefales å ta influensavaksinen hvert år er spesielt:

  • Personer i risikogruppen (Les mer utdypende om dette på FHI.no)
  • Prematurt fødte barn fra de er 6mnd til 5 år (særlig født før uke 32)
  • Gravide etter uke 32
  • Helsepersonell som er i kontakt med pasienter
  • Nærkontakter eller de som bor med personer i risikogruppen (dermed også beboere i omsorgsboliger eller sykehjem)

Slik hjelper vi deg med influensavaksinering

Vaksine i apotek

Hos Dr.Dropin har du to muligheter for å ta influensavaksinen. Enten kan du bestille resept på vaksinen gjennom digitalt skjema og bestille time hos et av våre samarbeidsapotek.

Prisen for resept er 95,– og vaksinering hos apotek på mellom 290-349,– ut i fra hvilket apotek du velger å bestille time hos. Dette kan du gjøre i hele landet, uavhengig om du har en Dr.Dropin klinikk i din hjemby.

Bestill resept

Vaksine i klinikk

Du kan også bestille vanlig legetime og få vaksinen i en av våre klinikker i Oslo, Bergen, Trondheim eller Stavanger. Resept, vaksine og setting av vaksine er inkludert i prisen på 695,–

Bestill time
sanity imagesanity image

Slik fungerer vaksine i apotek

Bestill resept

Gjennomfør e-konsultasjon gjennom digitalt helseskjema for å motta resept.

Motta SMS

En av våre leger gjennomgår skjemaet og du vil motta en SMS med informasjon om hvor du kan ta vaksinen.

Bestill time

Du blir videresendt til en side hvor du kan booke time til vaksinering hos et valgfritt apotek.

Hvorfor bør man ta influensavaksinen?

Influensavaksinen bør du ta for å beskytte deg selv mot alvorlig sykdom dersom du er i risikogruppen. Er du ikke det, bør du ta den for å beskytte de rundt deg og for å hindre spredning i samfunnet som kan ramme personer risikogruppen. Det betyr at dersom du ikke er nærkontakt til noen i risikogruppen, kan du gjerne ta den allikevel for andres del og din egen.

Årlig dør rundt 900 personer som følge av influensa. Flere opplever også å bli alvorlig syke. Influensavaksinen må tas på nytt hvert år for å være effektiv mot sesongens virus.

sanity imagesanity image

Får man bivirkninger av influensavaksinen?

Vaksine mot sesonginfluensa har vært brukt i mange år, og har generelt lite bivirkninger. Alle vaksiner kan gi ømhet, rødhet og hevelse på stikkstedet. Noen får også feber, lett sykdomsfølelse og muskelsmerter. Dette er ikke influensa, men immunforsvaret som reagerer på vaksinen. Allergiske reaksjoner eller andre alvorlige bivirkninger forekommer sjelden. Influensavaksinen inneholder bare deler av drepte influensavirus og kan derfor ikke gi influensasykdom.

Forfatter: Lege Anne Marte Ladim
Sist oppdatert: 07.08.2023