Er fysioterapeut eller kiropraktor riktig for deg?

Er du usikker på om du bør bestille time hos fysioterapeut eller kiropraktor? - Da er du ikke alene.

Den gode nyheten er at begge behandler alle slags muskel- og skjelettplager, så det er ikke mulig å bestille 'feil'. Likevel anbefaler vi deg å prøve å forstå forskjellen på en fysioterapeut og kiropraktor, slik at du kan gjøre deg opp en mening om hva som er mest riktig for deg og din helse.

Se ledige timer

Ønsker du veiledning om hva som er riktig behandling for deg?

Telefonveiledning: Ring 24 07 70 14

Autorisert helsepersonell er klare til å svare på dine spørsmål. Vi besvarer telefonen innen 30 sekunder. Helt kostnadsfritt for deg.

Online veileder

Svar på noen enkle spørsmål og få en umiddelbar anbefaling om hvilken behandler som best kan gi du deg hjelper du trenger.

Kort om fysioterapi

En fysioterapeut utreder, behandler og forebygger sykdommer og skader i bein, ledd, muskler og sener. Fysioterapeuten kartlegger ditt behov for behandling, opptrening og rehabilitering. Målet er at du utvikler, gjenvinner eller holder ved like funksjonsevnen. Fysioterapeuten gjør ofte tester av bevegelighet, styrke og balanse. I tillegg ser fysioterapeuten det som sin oppgave å motivere og veilede deg til bedre helse.

Les mer om hva en fysioterapeut gjør her.

sanity imagesanity image

Kort om kiropraktikk

En kiropraktor utreder, behandler og forebygger plager i muskel- og skjelettsystemet. Disse plagene kan være lokalisert hvor som helst i kroppen, men kiropraktoren behandler oftest nakke, rygg og bekken. Smertene kan ha oppstått akutt eller kommet gradvis som en overbelastningsskade. Plagene kan sitte i ledd, men også i muskulatur.

Les mer om hva en kiropraktor gjør her.

sanity imagesanity image