Ultralydveiledet injeksjonsbehandling

Hos oss settes alle injeksjoner ultralydveiledet, med lege tilstede i klinikken.

Vi tilbyr kortison, hyaluronsyre og PRP.

Det gjennomføres alltid en grundig klinisk undersøkelse før valg av behandling. I de aller fleste tilfeller bør annen behandling være forsøkt før injeksjon vurderes.

Har du spørsmål? Ring 24 07 77 05.

Se ledige timer

Priser

Diagnostisk ultralyd (uten injeksjon):

 • Ultralydundersøkelse: 1 395,-

Ultralydveiledet injeksjonsbehandling:

 • Kortison: 2 195,-
 • Hyaluronsyre: 3 495,-
 • Platerikt plasma (PRP): 3 995,-

Tillegg på kr 120,- for henvisning / rapport.

Oppfølging / etterkontroll:

 • Med diagnostisk ultralyd: 1 395,-
 • Uten diagnostisk ultralyd: 695,-

Hva er ultralydveiledet injeksjonsbehandling?

Ultralydveiledet injeksjonsbehandling er en avansert medisinsk prosedyre som bruker ultralydteknologi til å nøyaktig levere medisiner til spesifikke områder i kroppen. Ved å kombinere ultralydbilder med injeksjoner kan behandleren målrette behandlingen mot eksakte områder av smerte eller betennelse, noe som kan øke behandlingens effektivitet og redusere risikoen for bivirkninger.

Hvordan fungerer det i praksis?

Under en ultralydveiledet injeksjonsbehandling leder behandleren en ultralydprobe over huden for å produsere sanntidsbilder av det indre av kroppen. Disse bildene gir behandleren en detaljert visuell veiledning som lar hen nøyaktig lokalisere det berørte området. Deretter administrerer behandleren en injeksjon av medisinen direkte til det angitte området med presisjon og nøyaktighet.

Hvilke plager/skader/smerter kan det hjelpe mot?

Ultralydveiledet injeksjonsbehandling kan være til nytte for en rekke plager, inkludert:

 1. Leddgikt: For å lindre smerte og betennelse i leddene.
 2. Senebetennelse: For å redusere smerter og fremme helbredelse i senene.
 3. Ryggsmerter: For å målrette behandlingen mot spesifikke ryggmuskler eller nerver.
 4. Skuldersmerter: For å behandle rotator cuff-skader eller andre skulderrelaterte problemer.
 5. Kroniske muskelsmerter: For å hjelpe med å løsne stramme muskler og redusere smerte.

Denne metoden gir pasienter en skånsom og effektiv behandlingsmulighet som kan bidra til å forbedre livskvaliteten og redusere behovet for smertestillende medisiner.

sanity imagesanity image

Injeksjonsbehandling hos Michael på Bislett

Michael har spesialisering innen ultralyddiagnostikk og injeksjonsbehandling. Han har mange års erfaring innenfor dette fagområdet, og behandler pasienter fra hele Østlandet. Han undersøker skader/smerter i muskel-, nerve-, ledd- eller skjelett, og gjør ultralydveiledet injeksjonsbehandling med kortison, hyaluronsyre eller PRP når dette, etter en grundig vurdering, vurderes som riktig behandlingsform.

Hvor kan du bestille time hos Michael?
📍 Bislett, Dalsbergstien 18

Se ledige timer hos Michael:

sanity imagesanity image

Injeksjonsbehandling hos Fredrik på Ensjø

Fredrik er faglig langt fremme og gjør diagnostisk ultralydundersøkelse for best å identifisere problemets opphav. Han har særlig interesse for skuldre, nakke og rygg. Han benytter en rekke terapeutiske verktøy, inkludert ultralydveiledet injeksjonsbehandling.

Hvor kan du bestille time hos Fredrik?
📍 Ensjø, Ensjøveien 21, Ensjø Torg

Se ledige timer hos Fredrik:

sanity imagesanity image

Behandlingsformer

Kortison:
Injeksjonsbehandling av ledd, senekjede eller slimpose med kortison brukes for å lindre smerte og betennelse. Prosedyren innebærer injeksjon av kortikosteroider direkte i det berørte området for å redusere betennelse og dempe smerter. Kortison har antiinflammatoriske egenskaper og kan være effektivt for tilstander som senebetennelse, leddgikt eller kalkavleiringer i sener.

Hyaluronsyre:

Injeksjonsbehandling av ledd, senekjede eller slimpose med hyaluronsyre brukes for å lindre smerte og bedre leddfunksjon. Hyaluronsyre er en naturlig substans i leddvæsken som fungerer som smøremiddel og støtdempende middel. Injeksjoner med hyaluronsyre kan bidra til å øke leddets smøring og lindre symptomer ved tilstander som involverer kalkavleiringer i sener. Dette kan forbedre leddmobilitet og redusere ubehag.

Platerikt plasma (PRP):

Injeksjonsbehandling av ledd, senekjede eller slimpose med platerikt plasma (PRP) innebærer å injisere pasientens eget blodplasma rikt på blodplater i det berørte området. PRP inneholder vekstfaktorer som kan stimulere helbredelse og redusere betennelse. Denne behandlingen brukes for å lindre smerte og fremme reparasjon ved tilstander som involverer kalkavleiringer i sener. PRP-injeksjoner kan bidra til å forbedre vevsheling og redusere symptomer.

sanity imagesanity image

Ønsker du veiledning om hva som er riktig behandling for deg?

Telefonveiledning: Ring 24 07 70 14

Autorisert helsepersonell er klare til å svare på dine spørsmål. Vi besvarer telefonen innen 30 sekunder. Helt kostnadsfritt for deg.

Online veileder

Svar på noen enkle spørsmål og få en umiddelbar anbefaling om hvilken behandler som best kan gi du deg hjelper du trenger.