Fjerning av føflekker

En hudlege kan diagnostisere føflekker ved å se på huden med dermatoskop. Dersom vi mistenker at en føflekk kan inneholde kreft, fjerner vi den der og da, og sender den til et laboratorium for biopsi.

Bestill time til hudlege

Føflekker som avviker fra normalen

Ved mistanke om kreft i en føflekk (malignt melanom) er det viktig at du oppsøker lege. Før vi fjerner føflekker, undersøker en av våre hudlege(r) all hud, flekker og føflekker grundig. Vi gjør en generell vurdering av antall føflekker, størrelse, konfigurasjon og grad av solskade på huden.

Ved føflekker som avviker fra normalen og som skiller seg ut som potensielt farlige føflekker, vil vi som oftest fjerne føflekken og omliggende hud kirurgisk ved lokalbedøvelse. Føflekken sendes deretter til undersøkelse i laboratorium, hvor vi tar celleprøve av hud og føflekk og ser etter mistenkelige hudforandringer. Du får svar på undersøkelsen, og om føflekken er godartet eller ondartet, i løpet av 1-2 uker.

Fjerning av føflekker

Den vanligste måten å fjerne føflekker er kirurgi, og er en behandlingsmetode som ofte brukes på mindre melanomer eller føflekkreft i tidlig stadium. For personer med føflekkreft i et tidlig stadium vil dette være den eneste behandlingen som trengs. Kirurgisk fjerning av føflekker utføres med skalpell, og man vil sy et sting eller to i etterkant av inngrepet. Man vil alltid passe på å oppnå best mulig kosmetisk resultat.

Føflekken vil i etterkant av inngrepet sendes til histologisk undersøkelse, for å analysere om det er utvikling av kreft. Som regel vil du få svar på om føflekken inneholder kreft i løpet av 1-2 uker. Du må alltid booke time til hudlege for å fjerne føflekker.

sanity imagesanity image

Slik kan Dr. Dropin hjelpe deg

Hos Dr.Dropin er alle hudlegene erfarne med å fjerne ulike type flekker på kroppen. Kom på konsultasjon så tar en av hudlegene våre en vurdering av din flekk.

sanity imagesanity image