Ofte stilte spørsmål

Mange lurer på hva en hudlege kan hjelpe til med, og når man bør oppsøke hjelpe fra en hudspesialist.

Her kan du lese svar på ofte stilte spørsmål om det å gå til hudlege.

Bestill time

Finner du ikke svar på det du lurer på?


Send en e-post til hei@drdropin.no eller ring +47 24 07 77 01. Du kan også komme i kontakt med oss her:

Kontakt oss

Hva kan hudlegene hjelpe med?

Hudlegene kan diagnostisere og behandle de fleste hudsykdommer. Våre hudleger har høy kompetanse og erfaring både fra privat og offentlig sektor. Våre hudleger er opptatt av å gi deg den beste behandlingen og gjøre det mest mulig effektivt for deg som er pasient. Derfor prøver vi alltid å utføre behandling og kirurgi samtidig som du er hos oss på konsultasjon. I de tilfellene hvor det vurderes hensiktsmessig, vil vi også bistå med å henvise videre til det offentlige.

Hva kan hudsykepleierne hjelpe med?

Våre hudsykepleiere bistår ofte hudlegen under konsultasjon, og vil ofte utføre videre behandlinger for deg. Dette gjelder for eksempel ved svettebehandling med botox, hvor du alltid må første vurdering hos en hudlege, men behandling hos sykepleier videre, videre behandling med vorter eller ved fjerninger av seboreiske keratoser.

Sykepleierne våre utfører også egne behandlinger hvor du kan booke direkte, for eksempel ved fjerning av skin tags, milier eller cherry angiomer, eller ved fjerning av hårvekst med vår hårfjerningslaser. I tilfeller hvor sykepleier er usikker på diagnose, vil sykepleier anbefale deg å heller se en hudlege. Du vil da ikke betale for konsultasjon hos sykepleier.

Når bør jeg komme til en klinikk?

Du kan komme til klinikk med alle hudlidelser, og her vil du også få mulighet til å samtidig utføre kirurgi eller fjerning ved behov. Særlig ved sjekk av føflekker, andre type flekker eller utvekster anbefales det å komme til klinikk. Dette gjelder også ved behandling med skabb. Dette er slik at hudlegen kan undersøke deg med dermatoskop eller mikroskop for å gi en riktig diagnose og utføre biopsi. Det er også i klinikk vi tilbyr behandlinger som laser og PDT.

Når bør jeg bruke bildekonsultasjon?

Svært mange hudlidelser kan løses via bilde, som utslett, eksem, munnsår, elveblest m.m, og er en enkel måte å få rask hjelp på. Man kan også få hjelp til å behandle akne over bilde, men dersom man ønsker behandling for alvorlig akne hvor du har prøvd det meste annet, bør du ta en konsultasjon med hudlege over video eller i klinikk. Legen vil kunne skrive ut resept og gi klare råd/instrukser for behandling og forebygging. I tilfeller hvor legen ikke kan hjelpe deg via bilde, vil du bli anbefalt å ta en ny konsultasjon over video eller i klinikk, og du vil få refundert pengene dine.

Når bør jeg bruke video?

Video er en god måte å få hjelp på ved mange ulike hudlidelser, som akne, rosacea, utslett m.m. Ved føflekker er faktisk bilde enda bedre, ellers er det her alltid smart å komme inn på en fysisk klinikk slik at vi kan vurdere deg med dermatoskopi. Ved akne og andre problemer hvor man har behov for å snakke mer om symptomer og vurdere behandling, vil video være et godt alternativ.

Blir hudlegetimen hos Dr.Dropin journalført hos fastlegen min?

Dersom du ønsker at fastlegen skal kjenne til temaet og innholdet for legetimen hos Dr.Dropin, sender legen som behandlet deg denne informasjonen til fastlegen.