Laserbehandling av aknearr

Opp mot 30% av personer med moderat til alvorlig akne vil utvikle arr. Mindre arr kan gradvis forsvinne eller bli mindre synlige over tid, spesielt hvis de er overfladiske. Alle arr vil derimot ikke forsvinne av seg selv. Dyptgående arr som hypertrofiske arr eller keloider vil ofte forbli synlige, med mindre de behandles.

Helingstiden for arr kan variere avhengig av en rekke faktorer, inkludert arrtypen, størrelsen på arret, hvor på kroppen arret er og individuelle faktorer som alder og helse. I noen tilfeller kan det ta flere år for et arr å bli mindre synlig, mens i andre tilfeller kan arr være permanente og kreve behandling for å redusere synligheten.

Book time til laserbehandling hos hudlege

Hvordan behandle arr etter akne?

Det er flere typer arr som kan fjernes eller reduseres ved hjelp av forskjellige behandlingsmetoder. De vanligste arrtypene som kan fjernes eller reduseres inkluderer:

Overfladiske, røde arr kan gradvis forsvinne over tid, spesielt hvis de er små og ikke dyptgående. Disse typene arr er vanligvis resultatet av mindre hudskader, som for eksempel kviser eller mindre skader, og er vanligvis ikke så synlige som dype arr.

For å hjelpe disse arr å forsvinne raskere kan det være lurt å unngå å plukke på eller klemme på kviser eller skadeområder. Hold området rent og fuktig med en mild fuktighetskrem og unngå eksponering for direkte sollys uten solbeskyttelse. Du kan også vurdere behandlinger som kjemisk peeling, laserbehandling eller mikronåling for å hjelpe med å redusere synligheten av disse arr.

Atrofiske arr er dype arr som forårsakes av tap av kollagen og vev under helingsprosessen. De kan fjernes eller reduseres ved hjelp av behandlinger som for eksempel laserbehandling, men også mikroneedling eller kjemisk peeling.

Hypertrofiske arr er arr er hevet over huden på grunn av overdreven kollagenproduksjon under helingsprosessen. De kan behandles med laserterapi eller injeksjoner med steroider.

Keloider er sjeldne og mer alvorlige arr som kan vokse utover det opprinnelige skadestedet og krever spesielle behandlingsmetoder som kirurgi, laserterapi eller injeksjoner med steroider.

Det er viktig å huske at ikke alle arr kan fjernes helt, og behandlingsresultatene vil variere avhengig av arrtypen, størrelsen på arret, alvorlighetsgraden og individuelle faktorer som hudtype og helsehistorie. Det er best å konsultere en erfaren og kvalifisert medisinsk profesjonell for å finne ut hvilken behandlingsmetode som passer best for deg.

Laserbehandling av aknearr

Hos Dr. Dropin har vi et av markedets mest avanserte lasere for ulike hudbehandlinger, Fotona Dynamis SP Pro, blant annet fjerning av aknearr. Laserbehandling for akne arr med Fotona Dynamis SP Pro innebærer bruk av en fraksjonert laser som skaper små mikro-skader i huden. Dette stimulerer produksjonen av kollagen- og elastinfibre som hjelper til med å reparere og fornye huden. Laserenergien retter seg også mot arrvevet, slik at det gradvis brytes ned og falmer bort.

Fotona Dynamis SP Pro tilbyr flere typer laserbehandling, inkludert Nd:YAG og Er:YAG moduser, som gir større fleksibilitet i behandlingen av forskjellige typer akne arr. Nd:YAG-modusen brukes til å behandle dypere arr, mens Er:YAG-modusen brukes til å overflatebehandle huden og behandle mer overfladiske arr.

Laserbehandlingen tar vanligvis mellom 30 minutter til en time, avhengig av størrelsen og alvorlighetsgraden av arrene. De fleste pasienter opplever minimal ubehag under behandlingen, og det er lite eller ingen nedetid knyttet til prosedyren.

Det er viktig å merke seg at selv om laserbehandling kan være effektiv i å redusere synligheten av akne arr, kan den ikke helt eliminere dem. Flere behandlinger kan være nødvendig for å oppnå optimale resultater. Det er også viktig å konsultere en lisensiert og erfaren medisinsk profesjonell som kan vurdere dine individuelle behov og bestemme den beste behandlingsmetoden for deg.

Behandlingsløp

Våre avanserte lasere benyttes til å løse mange ulike hudproblemer. Det varierer hvor mange behandlinger som trengs utifra hvilket hudproblem du har. Noen hudtilstander vil kunne trenge kun én behandling, men mange vil ha behov for minimum 3 behandlinger for å oppnå ønsket resultat. Sammen med hudlege vil dere finne ut av hva som er best for din hudtilstand. Ved flere behandlinger vil være behov for mellom 3-8 ukers opphold, avhengig av ditt problem. Dette skyldes at huden bør ha tid til å leges før du gjentar behandlingen. Obs! Du kan ikke ta laserbehandling dersom du er gravid.

Før behandling

For å få best resultat av laserbehandlingen, er det best å ikke være solbrun i huden. Du bør derfor unngå sol og eventuell selvbruningskrem på det området du skal behandle de siste 4-6 ukene før behandlingen. Kom uten sminke når du skal på laserbehandling.

Under behandling

Før behandling vil vi klargjøre huden din for laserbehandling. Både du og behandleren vil ha ha på briller som beskytter øynene mot det skarpe lyset. Selve laserbehandlingen kan oppleves noe ubehagelig, men det er helt trygt og ikke noe å bekymre seg for.

Etter behandling

Du vil kunne oppleve at huden er varm og rød etter laserbehandling. Dette er avhengig av behandling, og din hudlege vil informere om dette i forkant. Etter behandlingen vil vi avhengig av reaksjonen på huden din påføre eventuell kjølende elementer. Vi anbefaler daglig bruk av solfaktor 50 for å beskytte huden i etterkant av behandlingen og for at resultatet skal bli best mulig. Du bør unngå direkte soleksponering av det behandlede området de påfølgende fire ukene.

sanity imagesanity image

Pris laserbehandling

Første konsultasjon 1 395,–
Vi er opptatt av å gjøre gode medisinske vurderinger når det gjelder behandling av din hud og hudproblem. Vi ønsker derfor at du først kommer inn til hudlegekonsultasjon, slik at en hudlege kan gjøre en helhetlig vurdering av huden din med beste behandlingsmetode. Sammen blir dere enig om videre behandlingsløp for å oppnå resultatene du ønsker.

Videre behandlingsløp 1 595,–
Hvor mange behandlinger du trenger og hvor lang tid behandlingene tar vil variere fra person og hudtilstand. Behandlinger som kun krever én behandlingstime (20 minutter) vil koste kr. 1595. I tilfeller hvor man trenger mer tid, vil man avtale det med hudlegen i første konsultasjon.

Book til laserbehandling hos hudlege
sanity imagesanity image