Hudkirurgi

En hudlege kan diagnostisere føflekker ved å se på huden med dermatoskop. Dersom vi mistenker at en føflekk kan inneholde kreft, fjerner vi den der og da, og sender den til et laboratorium for biopsi.

Bestill time til hudlege

Ordinær kirurgi: Fjerning av føflekker

Den vanligste måten å fjerne føflekker er kirurgi, og er en behandlingsmetode som ofte brukes på mindre melanomer eller føflekkreft i tidlig stadium. For personer med føflekkreft i et tidlig stadium vil dette være den eneste behandlingen som trengs. Kirurgisk fjerning av føflekker utføres med skalpell, og man vil sy et sting eller to i etterkant av inngrepet. Man vil alltid passe på å oppnå best mulig kosmetisk resultat.

Føflekken vil i etterkant av inngrepet sendes til histologisk undersøkelse, for å analysere om det er utvikling av kreft. Som regel vil du få svar på om føflekken inneholder kreft i løpet av 1-2 uker. Du må alltid booke time til hudlege for å fjerne føflekker. Les mer om føflekker, føflekkreft og fjerning av disse her.

sanity imagesanity image

Utvidet kirurgi: Fjerning av ateromer og lipomer

Slik kan Dr. Dropin hjelpe deg

Hos Dr. Dropin er alle hudlegene erfarne med å fjerne ulike type flekker på kroppen. Kom på konsultasjon så tar en av hudlegene våre en vurdering av din flekk.

sanity imagesanity image