Aknearr

Aknearr er en relativt vanlig konsekvens av akne, og man antar at opp mot 20% av personer med akne vil få større eller mindre arr. Disse arrene oppstår gjerne i ansiktet, og for mange kan det oppleves som svært sjenerende og brysomt. I noen tilfeller vil aknearrene over tid forsvinne av seg selv, og da er det kun tålmodighet som skal til. Når det gjelder dypere aknearr er disse ofte permanente, og da kan det være ønskelig å oppsøke en hudlege for å få hjelp. Det er verdt å merke seg at en hudlege ikke kan fjerne aknearrene helt, men ved hjelp av laserbehandling kan synligheten reduseres.

Bestill laserkonsultasjonSlik kan Dr.Dropin hjelpe deg

Den beste måten å forhindre aknearr på er ved å behandle akneproblemet, fremfor å behandle arrene når de allerede har oppstått. Du kan lese mer om behandling av akne hos Dr. Dropin her.


Dersom man har fått aknearr er det ikke mulig å fjerne disse helt, men hudlegene våre kan redusere synligheten av dem. Ved hjelp av laserstråler vil produksjonen av nytt bindevev i huden bli stimulert, samtidig som eventuelle pigmentforskjeller vil bli mer utjevnet. Dette gir en glattere og jevnere hudtone, slik at arrene blir mindre synlige.

Antall behandlinger vil avhenge av hvor store og dype arrene er, men det vanligste er mellom 1 og 5 behandlinger.

Bestill time til laser
sanity imagesanity image

Før behandlingen

  • Soling og eventuell bruk av selvbruningskrem bør unngås i 4 uker før behandlingen.
  • Solkrem og andre stoffer som kan irritere huden bør ikke brukes i dagene før behandlingen.
  • Området som skal behandles bør ikke være dekket av sminke eller fuktighetskrem.
  • Laserbehandling bør unngås dersom man har brukt antibiotika eller andre tilsvarende medikamenter i de siste 12 månedene, eller dersom man er gravid eller har epilepsi.

Etter behandlingen

Selve behandlingen tar vanligvis i underkant av 30 minutter, og det vil normalt ikke være behov for hvile eller sykemelding. Det er riktignok verdt å merke seg at enkelte kan oppleve at huden i en kort periode blir rød og får små hevelser, men bivirkningene er for de fleste svært små. Ellers er det greit å vite følgende:

  • I de 6 påfølgende ukene etter behandlingen bør man minimum bruke solfaktor 30.
  • Det anbefales å unngå direkte sollys og solarium i ukene etter behandlingen.
  • Hvis man får sår etter behandlingen, bør hudlege kontaktes.

Fornuftig pris

Forutsigbar og fornuftig pris, uten skjulte kostnader og overraskende tillegg. Inkluderer forbruksmateriell, søknader, resepter m.m.

Kort ventetid

Hos oss får du time raskt, og det er satt av 20 minutter til en konsultasjon som kan gjøres både på video eller i klinikk.

Erfarne spesialister

Hos Dr.Dropin møter du hudspesialister som kan diagnostisere og behandle alle hudlidelser.