Hjemmetest for klamydia og gonoré

Det skal være enkelt å teste seg for kjønnssykdommer – bestill selvtest rett hjem, og få prøvesvar på noen få dager. Avdekker både klamydia og gonoré.

 • Diskré forpakning
 • Behandling inkludert
 • Tilbud om anonym varsling av seksuelle nærkontakter

Bestill test 350,–

Slik fungerer det

Bestill test

 • Fyll ut skjema
 • Velg selvtest(er)

Motta pakken

 • Sykepleier gjennomgår skjemaet
 • Du får tilsendt valgte tester

Prøvesvar og behandling

 • Send prøven til analyse
 • Du får beskjed når prøvesvar er klart

Når bør du teste deg?

Har du hatt ubeskyttet samleie, anbefales det å ta en test for kjønnssykdommer. Klamydia er den mest utbredte kjønnssykdommen i Norge, samtidig som at spredningen av gonoré også øker. Både klamydia og gonoré gir sjeldent symptomer – mange er derfor smittet uten å vite det, noe som igjen øker risikoen for å smitte andre. Det er derfor viktig å teste seg, til tross for at du ikke kjenner noen symptomer.

Bestill test 350,–
sanity imagesanity image

Bruksanvisning for selvtest

Etter du har bestilt hjemmetesten vil pakken bli levert til deg mellom 1-5 virkedager. Du vil du motta enten én eller flere tester, basert på hvilke selvtester du har valgt. Her kan du lese mer om prøvetakning for de ulike testene, samt hvordan du pakker og leverer konvolutten.

UnderlivsprøveUrinprøveRektumprøveHalsprøve

Hva skjer etter at testen er levert?

Vi tar kontakt med deg så snart prøven er analysert. Dette tar vanligvis mellom 3-7 virkedager fra konvolutten er sendt. Du vil få en melding med link til Pasientsky med tilgjengelig prøveresultat, og om du tester positivt på klamydia eller gonoré vil du bli samtidig bli oppringt av en sykepleier i Dr.Dropin.

Ved positiv klamydiatest vil du få beskjed om å søke om behandling som du får innen 2 timer etter at skjema er sendt. Behandling mot klamydia er gratis.

Ved positiv gonorétest må den positive prøven bekreftes med en dyrkningsprøve, det er for å bekrefte at du har gonoré og er nødvendig før man får behandling. Dyrkningsprøve kan du utføre hos Dr.Dropin eller i det offentlige (gratis).

Dersom du har ytterligere spørsmål etter telefonsamtalen vil sykepleier gi ut rabattkode på videolege til kr 1,– om du har spørsmål sykepleier ikke kan svare på. Ved andre spørsmål eller henvendelser kan du alltid kontakte oss på hei@drdropin.no.

sanity imagesanity image

Kjønnssykdommer – symptomer og behandling

En kjønnssykdom – også kalt venerisk sykdom, seksuelt overførbar sykdom eller infeksjon – er en gruppe infeksjonssykdommer som overføres seksuelt, enten ved vaginalt samleie, analt eller oralt. Smitten skjer via kontakt mellom hud og slimhinner i munn, kjønnsorganer og tarm, eller noen ganger via blod. Infeksjonen kan være forårsaket av bakterier, virus, midd og lus.

Kjønnssykdommer er blant de mest vanlige infeksjonene i verden, og det finnes effektiv behandling mot de fleste. De smitter lett da man ofte er helt uten symptomer og tegn på infeksjon lenge, og smitter dermed ofte andre uten å være klar over det. Likevel kan symptomer forekomme. Nedenfor kan du se en oversikt over typiske symptomer på klamydia og gonoré hos kvinner og menn.

Bestill hjemmetest

Symptomer på klamydia

Symptomer kvinner

 • Økt utflod
 • Smerter eller ubehag fra underlivet eller ved vannlating
 • Blødning mellom menstruasjon eller etter samleie
 • Magesmerter og feber

Symptomer menn

 • Utflod fra penis
 • Svie, smerter eller ubehag ved vannlating
 • Svie og kløe fra urinrøret

Symptomer på gonoré

Symptomer kvinner

 • Endret utflod
 • Blødninger mellom menstruasjon
 • Ubehag fra skjede og svie ved vannlating

Ved spredning til livmor:

 • Magesmerter
 • Feber og påvirket allmenntilstand

Symptomer menn

 • Ubehag ved vannlating
 • Utflod fra urinrør
 • Sår ved urinrøråpning

Ved spredning til bitestikler:

 • Smerter og hevelser
 • Varmeøkning i skrotum

Behandlingsløp

Klamydiainfeksjon behandles med en antibiotikakur i 7 dager. Det er viktig du tar hele kuren selv om du skulle føle deg bedre etter noen dager, da er fare for at infeksjonen blusser opp igjen hvis du ikke fullfører kuren og at bakteriene blir resistente mot antibiotikaen (ikke reagerer på behandlingen).

Standard behandling for gonoré er antibiotika som engangsdose. Dette settes som sprøyte i setemuskel. Etter behandling observeres pasienten i 30 minutter. De aller fleste vil tåle behandlingen godt uten nevneverdig ubehag. Grunnet økende resistens gjøres retesting 2 uker etter behandling for å sjekke om behandlingen var riktig. Pasienter skal ikke ha ubeskyttet sex i denne perioden.

Behandling for både klamydia og gonoré er gratis. Når det gjelder sprøyte for gonoré kan du velge selv å bestille time til fastlege eller gratis hos for eksempel Sex og Samfunn, Olafiaklinikken eller andre helsestasjoner. Du kan også bestille time hos å få den satt i en av våre klinikker for 695,–.

Klamydiatest i klinikk

Er du usikker på symptomer eller ønsker å snakke med en lege fysisk, kan du få time på dagen for sjekk av kjønnssykdommer i en av våre klinikker. Fastpris 695,–

Legene i Dr.Dropin har god erfaring med kjønnssykdommer, og tar i mot pasienter med dette hver dag. På en konsultasjon vil legen stille deg spørsmål og kan utføre undersøkelsen for deg hvis ønskelig. Legen kontakter deg når svaret på prøven foreligger - uansett om det er en påvist infeksjon eller ikke.

Bestill time
sanity imagesanity image

Behandling for andre kjønnssykdommer

Gjennom selvbetjent behandling kan du også få behandling for herpes og kjønnsvorter. Dette gjelder også andre underlivsplager som bakteriell vaginose eller urinveisinfeksjon.

Les mer om vårt tilbud og hva du kan få gjennom selvbetjent behandling ved å trykke på lenken under.

Les mer om selvbetjent behandling

Nysgjerrig? Last ned appen vår for å komme i gang

Download on the App Store
Get it on Google Play
sanity imagesanity image
Kategori:

Hvor lenge etter mulig smitte med kjønnssykdommer kan man teste seg?

Dager etter mulig tidspunkt for smitte*:

Gonoré: 14 dager

Mykoplasma: 14 dager

Hiv: 12 uker**

Syfilis: 12 uker

Klamydia: 14 dager

*Dette gjelder hvis du er uten symptomer. Ved symptomer bør du søke legehjelp snarest mulig.

** Hvis du tror at du har vært eksponert for HIV-smitte bør du søke legehjelp samme dag.

Er det farlig med kjønnssykdommer?

Det kan være farlig å gå med det ubehandlet over lengre tid, da infeksjonen kan spre seg i underlivet, opp til nyrer og videre ut i blodet og gi alvorlig infeksjon. Det kan også føre til infertilitet både hos menn og kvinner.

Hvorfor er ikke soppinfeksjon en kjønnssykdom?

Soppinfeksjon er ikke regner som en kjønnssykdom da denne ikke smitter seksuelt. Kjønnssykdommer er infeksjoner som smitter ved seksuell kontakt.

Bør jeg teste meg for kjønnssykdommer ofte?

Hvis du har nye eller flere seksualpartnere og har hatt ubeskyttet samleie er det lurt å teste seg i etterkant for å unngå å gå med infeksjon ubehandlet og spre dette videre.

Jeg har fått påvist en kjønnssykdom, bør jeg fortelle det til partner?

Så absolutt! Man er pliktig til å informere de som kan være smittet om sykdommen, slik at de også kan testes og behandles.

Jeg har nettopp blitt behandlet for en kjønnssykdom, men er ikke bedre. Hva gjør jeg da?

I noen tilfeller kan det ta litt tid før symptomene roer seg, da slimhinnene er irriterte. Men har du fortsatt utflod, blod, smerter etc tar du kontakt med lege på ny så man kan sjekke svaret på prøvene og forsikre du har fått rett behandling. I noen tilfeller er det behov for en kontrollprøve 2 uker etter første behandling.

Hva er forskjellen på klamydia og gonoré?

Klamydia og gonoré er begge seksuelt overførbare infeksjoner forårsaket av ulike bakterier. Klamydia forårsakes av bakterien Chlamydia trachomatis, mens gonoré forårsakes av bakterien Neisseria gonorrhoeae. Symptomene kan være like, men de to infeksjonene krever ulike typer behandling.

Hvilke kjønnssykdommer er det?

Noen vanlige kjønnssykdommer inkluderer klamydia, gonoré, syfilis, genital herpes, humant papillomavirus (HPV), og HIV/AIDS.

Hvordan vet man at man har kjønnssykdommer?

Symptomer på kjønnssykdommer kan variere, men vanlige indikasjoner inkluderer smertefull urinering, unormal utflod fra urinrøret eller skjeden, sår eller blemmer i kjønnsområdet, kløe eller irritasjon, og generelle influensalignende symptomer. Testing er den sikreste måten å bekrefte tilstedeværelsen av en kjønnssykdom.

Kan man få kjønnssykdommer i munnen?

Ja, det er mulig å få kjønnssykdommer i munnen gjennom oral sex, inkludert infeksjoner som herpes, gonoré, klamydia og HPV.

Kan kjønnssykdommer gå bort av seg selv?

Noen ganger kan milde infeksjoner, som klamydia, gå bort av seg selv, men det er ikke garantert. Ubehandlet kan kjønnssykdommer føre til alvorlige komplikasjoner og spredning til andre. Det er derfor viktig å søke medisinsk hjelp og behandling hvis man mistenker en infeksjon.

Hva er de tre mest vanlige kjønnssykdommene?

De tre mest vanlige kjønnssykdommene i Norge er klamydia, gonoré og genital herpes.

Hva er syfilis?

Syfilis er en seksuelt overførbar infeksjon forårsaket av bakterien Treponema pallidum. Infeksjonen kan passere gjennom flere stadier og kan forårsake et bredt spekter av symptomer som sår på kjønnsorganene, utslett, og i senere stadier alvorlige komplikasjoner som skade på indre organer, nervesystemet og hjernen. Syfilis kan behandles med antibiotika, spesielt i tidlige stadier, men tidlig diagnose og behandling er viktig for å forhindre alvorlige helseproblemer.


Er gonoré verre enn klamydia?

Både gonoré og klamydia er alvorlige seksuelt overførbare infeksjoner som kan forårsake betydelige helseproblemer hvis de ikke behandles. Gonoré og klamydia kan begge føre til komplikasjoner som bekkeninfeksjoner, infertilitet og økt risiko for graviditetskomplikasjoner. Forskjellen ligger i de spesifikke bakteriene som forårsaker infeksjonen og behandlingsmetodene. Mens klamydia forårsakes av bakterien Chlamydia trachomatis, er gonoré forårsaket av bakterien Neisseria gonorrhoeae. Disse infeksjonene behandles med ulike typer antibiotika. Det er viktig å oppsøke lege for riktig testing og behandling hvis man mistenker en kjønnssykdom.

Hva er symptomer på mykoplasma?


Symptomene på mykoplasma kan variere, men vanlige symptomer inkluderer:

Smertefull urinering

Unormal utflod fra urinrøret eller skjeden

Smerter i underlivet

Kløe eller irritasjon i kjønnsområdet

Økt behov for å urinere

Hos kvinner kan det også forårsake smerte under samleie og blødning mellom menstruasjonsperioder.

Merk at mange mennesker med mykoplasma kan være asymptomatiske, noe som betyr at de ikke opplever noen symptomer. Det er derfor viktig å søke medisinsk hjelp og testing hvis man mistenker en infeksjon.