Fruktbarhet og barneønske

Fertilitet handler om fruktbarhet – kroppens evne til å få barn. Noen blir gravide raskt, mens andre bruker lenger tid eller trenger hjelp for å lykkes. Dersom du ønsker deg barn – enten nå eller i fremtiden – og er usikker på din fruktbarhet, kan en fertilitetsutredning gi deg noen svar.

Hos Dr.Dropin har vi gynekologer med spesiell interesse for og kunnskap om fertilitet, som kan hjelpe deg med fruktbarhetsssjekk og rådgiving om veien videre.

Se ledige timer

Fruktbarhetssjekk

Lurer du på hvorfor dere ikke blir gravide? Eller er du nysgjerrig på hvor fruktbar du er? En fertilitetssjekk er en undersøkelse som kartlegger din fruktbarhet, og passer for både par og enslige.

Her kan du lese mer om hva en slik utredning innebærer, både for menn og kvinner, og hva våre gynekologer kan hjelpe deg med.

Les mer om hva utredningen innebærerSe ledige timer
sanity imagesanity image

IVF

IVF, eller In Vitro Fertilisering, er en avansert fertilitetsbehandling som gir par som har problemer med å bli gravide en mulighet til å oppnå graviditet. Våre gynekologer er spesialister innen kvinnehelse og kan hjelpe med veiledning og hjelp til pasienter som ønsker å søke IVF-behandling.

IVF-behandling og søknadSe ledige timer
sanity imagesanity image

Vannscann av eggledere

For å lykkes med å befrukte et egg må minst én av kvinnens eggledere være åpne. Hos oss kan kan du få undersøkt om du har normal åpning gjennom egglederne, og om livmorhulen er normal.

Les mer om egglederundersøkelseSe ledige timer
sanity imagesanity image

Ofte stilte spørsmål om fertilitet

Fertilitet er et komplekst tema, og det finnes en jungel av informasjonskilder der ute knyttet til mulighetene for å få barn. Her finner du svar på en rekke spørsmål pasienter ofte stiller oss om bl.a. fruktbarhet, eggkvalitet, spontanabort og IVF.

Ofte stilte spørsmålSe ledige timer
sanity imagesanity image
Kategori:

Hvor tar jeg blodprøver?

Blodprøvene kan du ta på en av prøvestasjonene til Furst , på fastlegekontoret eller på laboratoriet på sykehuset.

Dette utføres etter at du har vært på fruktbarhetssjekk hos en av våre gynekologer. Noen prøver krever at man utfører de på bestemte tider i syklusen og dette vil gynekologen hos  Dr.Dropin planlegge sammen med deg.

Hvor lang tid tar en fertilitetsutredning?

Utredningen kan variere i tid, men de fleste tester og undersøkelser kan gjennomføres i løpet av noen uker.

Hva skjer hvis det finnes en årsak til infertilitet?

Hvis en årsak identifiseres, vil våre eksperter på infertilitet samarbeide med deg for å utvikle en tilpasset behandlingsplan.

Er det mulig å få behandling hos Dr.Dropin?

Ja, vi tilbyr flere behandlingsalternativer og samarbeider med spesialister for å gi deg den beste omsorgen.

Hva er en fertilitetsjekk?

En fertilitetsjekk er en medisinsk vurdering som undersøker fruktbarheten din og identifiserer mulige årsaker til problemer med å bli gravid.

Når bør man vurdere en fertilitetsjekk?

Man bør vurdere en fertilitetsjekk etter ett år med regelmessig, ubeskyttet samleie uten å oppnå graviditet, eller tidligere hvis man er over 35 år.

Hva innebærer en fertilitetsjekk for kvinner?

En fertilitetsjekk for kvinner kan inkludere ultralyd, blodprøver for hormonelle nivåer, egglederundersøkelse, og vurdering av eggløsning.

Hva innebærer en fertilitetsjekk for menn?

En fertilitetsjekk for menn inkluderer vanligvis sædanalyse for å vurdere sædkvalitet og antall, samt eventuelle hormonprøver.