Graviditet

Alle kvinner har rett på oppfølging når de er gravide, og formålet er å sørge for at du og barnet ditt har det best mulig. Mange kvinner opplever at flere kontroller gjennom svangerskapet bidrar til ekstra trygghet.

Våre gynekologer kan hjelpe deg med veiledning og gode råd, og kan bistå med alt fra tidlig ultralyd til svangerskapsoppfølging.

Se ledige timer

Svangerskapskontroll

Alle gravide har rett til gratis oppfølging hos jordmor og/eller fastlege. Hvis du opplever at ventetiden er lang eller ønsker et alternativ til fastlegen, kan du komme til våre dyktige allmennleger eller gynekologer for svangerskapskontroll.

Les mer
sanity imagesanity image

NIPT-test

NIPT er en blodprøve fra mor, som brukes til å kartlegge fosterets DNA og undersøke om det har kromosomavvik. Prøven kan tas fra uke 10 i svangerskapet, og gjøres alltid i kombinasjon med en ultralyd for å sjekke hvor langt inn mor er kommet i graviditeten.

Les mer om NIPT
sanity imagesanity image

2D og 3D ultralyd

Som ledd i svangerskapsoppfølgingen får alle gravide kvinner tilbud om ultralyd fra uke 12 i det offentlige helsevesenet.

Mange kvinner ønsker seg også en tidlig ultralyd for å bekrefte svangerskapet – dette kan gjøres hos private aktører fra uke 6.

Mellom uke 24 og 32 kan vi også tilby 3D ultralyd, for å få et klarere bilde av barnet i magen.

Les mer om ultralydSe ledige timer
sanity imagesanity image

Hudforandringer

Når du er gravid, går kroppen igjennom mange endringer. Disse påvirker blant annet musklene og skjelettet, livmoren og bekkenet, samt åndedrett og temperaturregulering.

Huden din blir også påvirket gjennom svangerskapet, og noen endringer kan føles ganske store. Heldigvis går de fleste bort av seg selv etter at barnet er kommet.

Les mer om huden i svangerskapet
sanity imagesanity image

Smerter i bekkenledd

Omtrent en av fem gravide får bekkenleddsmerter i Norge hvert år. Smertene kan komme både tidlig og sent i svangerskapet, og kan gjøre svangerskapet både smertefullt og hindre deg i å bedrive de aktivitetene du vil.

God og riktig behandling vil kunne hjelpe deg få et bedre svangerskap og unngå varige mén.

Les mer
sanity imagesanity image

Abort

Dersom du har positiv graviditetstest, men ikke ønsker å beholde barnet, har du i Norge rett til selvbestemt abort frem til utgangen av uke 12. Hvis du er over 16 år kan du selv ringe direkte til valgfritt sykehus for å avtale time for abort – uten henvisning fra lege eller helsesykepleier.

Abort er gratis å utføre på sykehus, og det finnes også gratis tilbud for veiledning dersom man er usikker.

Les mer
sanity imagesanity image