Smerter og blødninger

Smerter i underlivet eller uregelmessige blødninger kan ha mange årsaker. Noen ganger kan de være helt ufarlige og gå over av seg selv, men i noen tilfeller kan plagene være symptom på sykdom.

Våre erfarne gynekologer tar plagene dine på alvor, og kan gi deg en grundig utredning.

Se ledige timer

Endometriose

Endometriose er en tilstand hvor vev som ligner livmorslimhinnen, vokser utenfor livmorhulen. Dette medfører for mange smerter, og tilstanden kan hos noen gjøre det vanskelig å bli gravid.

Endometriose reagerer på hormonsvingninger på samme måte som slimhinnen i livmoren, og er en østrogen-avhengig tilstand.

Les mer
sanity imagesanity image

Adenomyose

Adenomyose er en godartet sykdom der endometriumet, det indre laget av livmoren, vokser inn i muskelvevet i livmoren. Dette kan føre til smerter under menstruasjonen, kraftige eller uregelmessige blødninger og infertilitet.

En gynekolog kan bruke ultralyd, MR og laparoskopi for å stille diagnosen.

Les mer
sanity imagesanity image

PCOS

Polycystisk ovariesyndrom (PCOS) kjennetegnes av at hormonene er i ubalanse. Dette fører til at eggcellene i eggstokkene ikke får modnet skikkelig, men blir til væskefylte hulrom (cyster) og eggløsningen uteblir. Sykdommen fører til ofte til uregelmessige eller uteblivende menstruasjoner, og kan gjøre det vanskeligere å bli gravid.

PCOS er underdiagnostisert – ofte på grunn av manglende kunnskap hos legene som møter pasientene først.

Les merSe ledige timer
sanity imagesanity image

Vaginisme

Vaginisme er en tilstand der musklene i skjeden ufrivillig trekker seg sammen. Dette kan gjøre det smertefullt eller umulig å blant annet gjennomføre samleie eller føre inn tampong. Tilstanden kan oppstå hos kvinner i alle aldre og kan ha mange ulike årsaker.

Les merSe ledige timer hos gynekolog
sanity imagesanity image

Vulvodyni

Vulvodyni er en smertetilstand i vulva (den ytre delen av kvinnens kjønnsorganer), som rammer ca 10–15 % av alle kvinner i løpet av livet. Symptomene på vulvodyni kan være komplekse, men kjennetegnes ofte av brennende eller sviende smerter som er konstante eller periodiske.

Les merSe ledige timer
sanity imagesanity image